Het is al alweer een tijdje geleden dat ik wat van me liet
horen. Soms loopt het zo. Nu is er ook niet veel over het vissen
te vertellen. De boot ligt al sinds november op de kant en ik heb ook niet meer gevist.

Momenteel zitten we net voor de feestdagen. Dit jaar hoef ik niet meer te werken. Even lekker thuis. Een goed gevoel zo net voor de feestdagen. Het zijn altijd wel drukke dagen. Eline is jarig op eerste kerstdag en Caroline is druk in de weer om alles in goede banen te leiden: wie komen er, wat komt er op tafel, enzovoort. Altijd een beetje stress…Gezellige hectiek zeggen we maar.

Is er dan niets te melden wat met vissen te maken heeft? Jawel hoor. Ik ben met de voorbereidingen bezig om in de achtertuin een vijver aan te leggen. En daar komen uiteraard vissen in. Is nog een heel project hoor. Bedoeling is dat ie in het voorjaar er ligt. Ik ga hem zelf aanleggen. Het wordt een vijver van ongeveer 5 m3. Welke ontwerp krijgt de vijver, waar komt ie te liggen, welke planten komen er in, de afwerking er omheen, welke filterpomp moet er komen? Allemaal vragen die je mee moet nemen bij het aanleggen van zo’n vijver. Leuk om uit te zoeken rond deze tijd. En uiteindelijk komen er vissen in. Geen koikarpers maar wat kleinere siervissen. Ik vind dat echt een mooie gezicht, zo die vissen te zien zwemmen in een heldere vijver. In de voortuin heb ik ook een kleine vijver met drie shubunkins. In de winter zwemmen ze nauwelijks maar zweven ze meer in het water. Ik kan er uren naar kijken. Dat wordt nog wat als de grote vijver klaar is haha.

Maar eerst de feestdagen. Ik wens jullie een fijne gezegende tijd samen met
jullie familie en vrienden. Ik heb er best zin in.