De laatste weken trek ik met Jaap op. Samen vissen we op de Binnenmaas op witvis. Er wordt dit jaar goed gevangen op de Binnenmaas. Ook wij vangen goed. Wat opvalt is dat we veel voorn en jonge brasems vangen. Dat is wel eens anders geweest. Maar ook de grote brasems laten zich niet onbetuigd. Niets te klagen dus.

Nu stelde Jaap voor om ook eens op snoekbaars te gaan vissen met de dobber op de Binnenmaas. Nu heb ik daar helemaal geen ervaring mee maar het leek me wel geweldig om te doen. Nou dat is wel een avontuur geworden zeg. De hele week keek ik er naar uit om zaterdag met Jaap te gaan snoekbaarzen. Gauw nog een mooie dobber, wat loodjes en stuitjes gekocht. Jaap nam de visjes mee.

Er stond een behoorlijke wind en mede daardoor was het een getob om de juiste stek te vinden en de stokken in het zand te steken. Best hard werken dat snoekbaarsvissen…. Toen we eenmaal lagen tuigde Jaap mijn hengel op en vertelde hoe het werkte. We deden de visjes eraan en de spanning steeg. De dobbers dansten over het water. En nu maar rustig afwachten.

Je praat en eet wat en houdt daarbij de dobber in de gaten. Ineens zag ik mijn dobber een klein stukje naar beneden gaan en weer omhoog komen. Zag ik het nu goed of was dat het gevolg van het wilde water? Twijfel en spanning tegelijkertijd. Weer ging de dobber langzaam omlaag. Het kon niet anders zijn dan… Sla maar aan zei Jaap rustig. Ik trok de lijn strak en sloeg naar achteren. Zzzzzzzzzzzzzzzzz deed mijn molen en mijn hengel stond krom! Geweldig gevoel. Vis! De adrenaline spoot door mijn aderen. Maar wat het voor een vis was wisten we natuurlijk nog niet. Kort daarna liet de vis zich zien. Snoekbaars! En daar kwamen we voor. Vrij snel had ik de vis bij de boot en met de kieuwgreep trok ik de vis de boot in. Een manier van landen die ik ook nog nooit zo had gedaan maar de vis was rustig en het ging goed. Mijn eerste snoekbaars met het vissen met de dobber. Best wel bijzonder. Een mooie snoekbaars van 74 cm. Een geweldige ervaring. Een foto maakte het geluk compleet. Het bleef bij 1 snoekbaars die ochtend. Een geslaagde ochtend. Bedankt Jaap voor de geweldige visdag!