Nog een paar uurtjes, dan is het kerstavond. Eline bakt een appeltaart en de kerstboomlichtjes stralen warmte en gezelligheid uit. Buiten is het guur en regenachtig. Geen witte kerst dit jaar. Op de radio klinkt ‘Driving home for christmas’. Ik ben dankbaar voor een verwarmd en gezellig huis. Dit jaar zit het werk erop. Tijd om met familie de feestdagen door te brengen. Een mooie tijd ook om nog eens terug te denken aan het voorbije visseizoen.

Met veel blijdschap kijk ik terug op het afgelopen seizoen. Ik heb goed gevangen. Het was zelf een topjaar voor mij. Een record aantal brasems, 2 mooie zeelten achter elkaar en een hele mooie snoekbaars. Ik heb zelfs de wedstrijd van de verenigingsdag gewonnen. Met ruim 14 kilo. Alleen de snoeken lieten het afweten dit jaar. Maar bovenal heb ik veel plezier beleefd op die prachtige Binnenmaas.

De boot ligt op de kant en het duurt nog eventjes voordat ie er weer in gaat maar de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen kunnen al beginnen. Materiaal checken en vervangen voor zowel de boot als de hengels. Bij dat alles krijg je enorme zin om aan een nieuw seizoen te beginnen. Maar eerst de festiviteiten rondom het einde van het jaar. Kerst, familie, vrienden en oliebollen. Geniet ik ook van.